Thomas Sonesson

Uppsalaentreprenören

Thomas Sonesson skriver om entreprenörskap och om livet som företagare, vad som driver honom och om passionen för att starta eget.

Våta filten politik

Uppsala Det har inte varit några lätta år för det svenska företagsklimatet. Sen den nya regeringen tillträdde har väldigt mycket energi gått åt till att fundera över vad det ena företagsfientliga förslaget efter det andra kommer att betyda, för de verksamheter man är delaktig i. Listan har blivit väldigt lång. Några exempel:

Det började med försämrade ROT och RUT och sen kom höjningen av arbetsgivaravgifter för unga. Därefter kom förslaget om Strandhälls sjukskatt. Det gick inte lång tid innan man lade fram en stor försämring gällande de så kallade 3:12 reglerna. Ändringar av regler för styrelsearbete kanske gick de flesta förbi utan notering, men påverkar en hel yrkesgrupp. Förslaget och diskussionen om vinsterna i välfärden har dessutom legat som en våt filt över företagande och gör det fortfarande. Som grädde på moset kommer nu ett förslag på en så kallad exit-skatt. Dvs att man låser in företagare i Sverige på ett sånt sätt, att ett arvskifte eller att man vill arbeta utomlands i princip omöjliggörs. Man törs knappt tänka på vad som kommer härnäst...

Som nybliven företagare fick jag slåss för att slippa socialiseringen med löntagarfonderna. Det var på 80-talet och företagsklimatet var uselt. Sen har det varit en tydlig förbättring av företagsklimatet och massor av nya företag har startats och nya jobb har skapats. Denna förbättring har successivt skett oavsett vilken färg det varit på regeringen. Men nu har något hänt. En tydlig kantring mot ett företagsfientligt klimat och Sjöstedts obegripliga inflytande är en realitet. Man pratar om företagare som bovar, att man stjäl och är skattesmitare.

Som företagare vill man ägna dagarna åt att utveckla sitt företag, skapa tillväxt och vara med och förbättra samhället. Istället har mycket av tid och kraft gått åt till att sätta sig in i komplicerade regeländringar som hotat att ändra spelplanen över en natt. Det är dyrbart, frustrerande och tar massor av energi. Frågan kommer upp då och då om det är värt att fortsätta. Så kan vi inte ha det om vi vill fortsätta ha ett fungerande näringsliv och nya företag. För vi behöver långsiktighet och sundhet i de politiska besluten och insikten i företagsklimatets värde i ett fungerande land. Just nu ligger en våt filt över Sveriges företagare. Den måste bort. 

Vad är heligt med dagens LAS

Uppsala Det finns vissa saker som aldrig får diskuteras utan att det blir hysteriska reaktioner. Ett område som det verkar helt omöjligt att förändra och modernisera är LAS. Så fort någon antyder om att LAS borde förändras rasar vissa partier och facket. Men vad är det som säger att det LAS som funnits i årtionden, är den bästa lösningen på dagens arbetsmarknad. Det enda rätta vore väl att se över regelverkat och se om något måste förändras. 

Som småföretagare är LAS nuvarande utseende ofta ett hinder. Inte bara ett. Det finns en hel rad av saker som hindrar utvecklingen och även straffar medarbetare på ett osunt sätt. För egentligen känns inte LAS som ett trygghetssystem på arbetsmarknaden utan mer ett maktverktyg för facket. Det kanske är där problemet ligger.

Jag har varit med om företag som fått avskeda 2/3 av arbetsstyrkan för att de som varit anställda längst, säljarna, inte fungerat. Till sist hade man kommit så långt i turordningen att säljarna fick gå och företaget kunde räddas. Ingen vinnare, men oerhört onödigt.  Jag har varit med om att facket kommit med hejdlösa skadeståndsanspråk mot riktigt små företag, som man sen fått bassning för i rätten. Jag har sett många fall där man inte vågat anställa, för risken att det äventyrar företagets överlevnad om anställningen blir fel. Jag har sett medarbetare som bettet sig vidrigt, men som man aldrig vågat avskeda. Dessutom är LAS ett alldeles för komplicerat regelverk, framför allt för småföretag utan möjlighet att anlita juridisk expertis. Så det bör verkligen förändras och förenklas. 

Det handlar inte om LAS eller inte LAS, det handlar om att allt måste anpassas och utvecklas i takt med omvärlden. Jag tycker verkligen det är dags att se över ett gammalt system som överlevt sig själv. Låt inte maktfullkomlighet vara ett hinder för att komma med nya moderna lösningar. Jag vet att vi småföretagare kommer att fortsätta göra allt för våra medarbetare. Det är tillsammans med dem vi bygger våra företag. Men låt oss också få möjligheter att förändra när det inte fungerar. 

Det handlar om prestation

Uppsala Från tisdagens spännande möte på Distinget var steget inte långt till Relationsdagen med undertemat "Prestation". För hur det än är med vi diskuterar på Distinget och i andra sammanhang, så är det vad man presterar i verkligheten som räknas. 

I nya fräscha IFU arena samlades vi i nätverket Relation för spännande föreläsningar i ämnet.

Alla hälsades välkomna av Stefan Odelberg som var dagens konferensier. Under förmiddagen var Stefans roll att hålla ihop programme,t men han skall även delta under kvällens idrottsgala. Han fick tid att visa att han inte bara var en bra programledare utan också en skicklig magiker. Men det får vi vänta till i kväll för att se mer av.

Första talare var föe detta golfproffset Anders Haglund som talade i ämnet prestationspsykologi. Det är lätt att koppla prestation till idrott, men man kan defintivt dra likheter med de flesta situationer i vardagen. Oavsett om det handlar om att prestera i sin relation, på sin arbetsplats eller i fysisk utövning. Utan prestation händer det oftast ingenting. 

Slutsaten av det två timmar långa föredraget ser vi har. Det finns en röd och en grön sida. På den röda börjar det längst upp med en omständighet som kan leda till en känsla, men utan den gröna sidans tankar får man ingen effekt på känslan. Istället kommer man att fortsätta den röda negativa spiralen och hamna i någon annan form av osund belöning för att få känslan. Ofta överdosering av t ex alkohol, spel, shopping eller t o m träning. Man tror man har ett verktyg men känslan går fort över. Man bara lurar sig själv. Men om man kopplar in tanken och att man tänker, då händer något med känslan. Man får insikt och förståelse. De som inte var där tycker nog detta lät snurrigt, men kolla in Anders Haglund på nätet så hittar du nog en del kloka saker. 

Sen var det dags för en av mina favoriter när det gäller idrott på scenen. Kajsa Bergkvist. En av världens bästa höjdhoppare genom tiderna. Väldigt roligt att höra henne berätta om sin resa. Om att hon alltid älskat att tävla, är besatt av mål och envis som satan. Det där med att det mesta av talangen sitter i huvudet och inte i kroppen. I hennes fall kallade hon sin talang för "Tävlingsskalle". 

Men Kajsas idrottsliv handlade inte bara om framgång. Inför OS i Aten slet hon av hälsenan och hon berättade hur hennes värld föll samman, för att hon sen hittade ny motivation och kom tillbaka bättre än någonsin. Nu har ju Kajsa sin elitkarriär bakom sig. Orsaken var att hon kände sig nöjd. Och det tror jag det flesta känner igen. Om man är nöjd så slutar man prestera. 

Vi tackar för dagens inspiration och ser fram emot Idrottsgalan ikväll på samma arena. 

 

Distinget engagerar

Uppsala Idag var det den stora samarbetsdagen i Uppsala Län. Det var dags för Distinget, det ting med gamla anor som numera samlar många engagerade Uppsalabor under en dag i februari.

Politiker och tjänstemän från Uppsala läns kommuner och landsting, deltagare från näringslivsorganisationer och företagare samt andra engagerade inom Uppsala län hade samlats på Elite Hotel Academia. 

Under första passet fick vi en spännande rundvandring med presentationer från Tierps, Hebys, Knivstas och Östhammars Kommuner. Positiva och engagerade presentationer och något som genomsyrade var hur man skulle bli attraktivare både mot företagen samt gamla och nya innevånare. Man kan säga att snabbhet och mindre byråkrati var en gemensam nämnare.
Uppsala presenterade projekt "Främre Boländerna". Ett jättepännande område och efter presentationen fick vi åhörare ge vår syn på var Uppsala borde hämta sin inspiration. Alternativen vi skulle inspireras av var Solna Business Park, Royal Business Park i London och Barcelona med området kring sitt landmärke Torre Glòries. Barcelona vann överlägset. Vi får väl se vad det kan leda till?

Därefter samlades vi fyra grupper som skulle fungera som styrelser i olika situationer. En av grupperna skulle agera styrelse för att skapa ett hållbart bostadsbyggande, en annan gällande att etablera sitt Italienska företag i länet, en tredje var Metropolitan - utvecklingen av staden och slutligen ett spännande styrelsearbete om möjligheten att starta en friskola. På bilden ser vi en diskussion gällande beslutet att starta eller inte starta friskola. 

Frågorna är ju gigantiska och påverkas naturligtvis av både konjunkturer, investeringsvilja och politiska beslut. Det viktiga är att vi kan diskutera svåra framtidsfrågor gemensamt. Sen behöver vi nödvändigtvis inte ha samma åsikt, men jag är övertygad om att möten som dessa bidrar till att vi kommer fram till bättre lösningar. 

Efter dagens aktivieter var det dags för middag. Under middagen uppmärksammmades några välförtjänta vinnare.

Peter Egardt, vår förre Landshövding, skapade en fond för att uppmärksamma unga entreprenörer i samband med att han lämnade sin post. Ikväll skulle vi få se två fantastiskt duktiga entreprenörer belönas. 

Till vänster Josefine Liljeqvist med sitt företag med samma namn, som skapat världens första helt spårbara sko. Under namnet Andrew kan man köpa hennes första kollektion av en unik sko som bara görs i 99 par och som kostar 28.000:-. Men då köper man inte bara ett par skor utan man är en del av ett helt unikt projekt. 

Den andra vinnaren är Mateja Kovacevic med företaget "Uppsala Loves Hiphop". Ett häftigt "non-profit-företag" med streetdance som passion. Med dansen i fokus men också med olika workshops, aktiviteter och event har man verkligen gjort avtryck i Uppsala. 

Sen var det dags för Rotaryklubbarna i Uppsala och Knivsta att dela ut Guldhjärtat. Det är egentligen två pris. Först delades diplomet "Guldhjärtat 2018" ut till trollkarlen och entreprenören Johan Ståhl, som här tar emot priset tillsammans med Uppsala Magic and Comedys projektledare Anna Wikestedt. Att bjuda på gratis trolleri bland annat på Barnsjukhuset och Gottsunda Centrum fick sin välförtjänta uppmärksamhet. 

Sist i raden av priser var det "Stora Guldhjärtat". Förutom diplomet delades det tre kilo tunga glashjärtat från Ulva Kvarns glasblåseri ut till ICA-handlaren på Kvantum Gottsunda, Magnus Blomgren. Tillsammans med personalen beslutade han att skänka värdet av sina julklappar till Gottsundamammorna och företaget bidrog med lika mycket. Här ser vi Magnus tillsammans med två av Gottsundamammorna Dalila Moghrabi och Abir Elhija. Verkligen en insats som betyder skillnad. 

Slutligen fick vi se kören Afro som gav oss en rejält fartfylld avslutning på en mycket givande dag. För även om våra olika "styrelser" inte var helt beslutsmässiga så är processerna viktiga och att många är delaktiga i Uppsala läns viktiga framtidsfrågor. 

 

 

Tanka inspiration

Uppsala Utbildning, utveckling, kurs, seminarier, föreläsningar och så vidare. Ofta floskler som mer handlar om något man måste göra, än vad man behöver lära sig och som inte alltid ger något. Men idag var det precis som det skall vara. Det var energi, inspiration, tänkvärda saker, självinsikt och som extra bonus ett bra nätverk. 

På scenen stod Mia Törnblom, en välkänd och skicklig föreläsare och dessutom succéförfattare, med en miljon sålda böcker runt om i världen. Många har nog lyssnat på Mia under någon föreläsning, läst hennes böcker eller sett henne på TV. Idag hade vi förmånen i Relationsnätverket att jobba med henne under en utbildningsdag.

Vi var ett 40-tal deltagare som fick ta del av Mias tips och genomföra givande övningar. En alltid aktuell men ack så svår övning är att ändra sig och kunna erkänna att man hade fel. En annan att dra nytta av misstag och se dem som väldigt viktiga för att lära sig av dem. Ett misstag som man lär sig av är ju så värdefullt, medan ett misstag man inte reflekterar över är helt bortkastat. 

Här står Mia tillsammans med Relations Magnus Axelid. Bakom dem kan vi skymta några viktiga delar när man kommunicerar. 7% är vad man säger, 38% är hur man säger det och 55% är kroppsspråk. Något som jag tror de flesta känner igen men inte alltid tänker på. 

Vad var då kontentan av dagens utbildning. Jag gick därifrån med massor av energi, skratt och det känns som jag lärt mig lite mer om mig själv. 

 

Bloggare: Thomas Sonesson
Född: 1959.
Gör: Byggde Gallerix-kedjan under många år. Nu: arbetar med styrelsearbete och är engagerad i ett antal nya företag. Ideellt: Mentor till unga entreprenörer, engagerad i UF samt ordförande i Uppsala Stadsmission m m.