Skeppet ligger för närvarande förtöjt vid Fyrisåns östra strand, strax norr om Kungsängsbron. Det var vid 22:40 på onsdagskvällen som räddningstjänsten larmades om att det skulle brinna på båten.

– När vi kom dit kunde vi se att det hade brunnit lite grann, men att det hade självslocknat. Men sen var det någon som hade kapat trossarna till båten också, så den låg helt löst, sade Per Johansson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Enligt Per Johansson hade båten inte flutit i väg när brandkåren kom fram till platsen:

Artikelbild

| ”Det råder inga som helst tvivel om att branden var anlagd”, sade Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral.

– Nej, då låg den fortfarande stilla. Så de måste ha kapats nu. Det verkar vara någon som vill göra sig av med båten.

Vid 23:30 på onsdagskvällen var polisen också på plats vid Skeppet. Enligt obekräftade uppgifter till tidningen ska båten då ha luktat starkt av bensin. Strax därefter meddelade polisen att branden ska ha varit anlagd.

– Ja, det råder det inga som helst tvivel om. Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, sade Andreas Örth, befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen kunde strax innan midnatt natten till torsdagen berätta att man lämnat platsen och att förhör hade hållits med ett antal vittnen som befunnit sig i närheten. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Artikelbild

| Enligt räddningstjänsten ska båtens trossar ha varit kapade när de kom fram till platsen.

– Men vi har gjort ett antal beslag, som förhoppningsvis kan leda oss närmare en gärningsperson, sade Andreas Örth.

Tidningen har tidigare rapporterat om att Skeppets kontrakt på den nuvarande kajplatsen gick ut den sista augusti. Att ägaren trots det inte har flyttat på båten har bland annat lett till hård kritik från båtägare.