Knappt tio minuter in i andra halvlek gjorde Önnered tre raka mål och drog ifrån till 19–15 i Vikingahallen.

Då tog Skånela timeout för att försöka komma tillbaka i den fjärde kvalmatchen.

– Vi hamnade i underläge tidigt i både första och andra halvlek. I första kommer vi tillbaka men i andra får vi jaga mer. Vi tog timeout för att bryta deras momentum och snacka ihop oss. Sedan fick vi chansa en del med att spela sju mot sex framåt och punkt i defensiven, säger Jimmy Karlsson, huvudtränare i Skånela.

Artikelbild

Efter timeouten Fredrik Olsson gjorde mål till 16–19 men sedan drog Önnered ifrån ytterligare och Skånela kom aldrig närmare än tre måls skillnad i den andra halvlek.

Med drygt tio minuter kvar att spela satte Hugo Sjölin 20–23 och med knappt fyra minuter kvar på klockan satte Simon Lindberg 22–25 på straff men Önnered vann till slut med 29–23.

– Vi brände några lägen som vi kanske borde ha gjort mål och kom aldrig riktigt nära för att skapa nerv i matchen. Vi går tungt på flera spelare där Iris (Ganebegovic) har ont i ryggen, Yosef (Rahali) saknas för skada men de som spelar gör det bra. Det här var inte en av våra bättre insatser i kvalet, det var jag ingen dålig match från oss men vi hade behövt höja oss några snäpp för att vinna, säger Jimmy Karlsson.

Segern var Önnereds tredje i kvalet till handbollsligan och gör att de spelar vidare i högsta serien medan Skånela återvänder till herrallsvenskan nästa säsong.

Artikelbild

– Vi har visat under säsongen att vi kan stå upp bra mot lagen från Handbollsligan, i kvalet mot Önnered samt mot Hallby och Helsingborg. När man får lukt på finrummet så vill man dit, vi ska vara nöjda med säsongen och det vi presterat men jag vill mer än så här. Vi får bryta ihop nu och sen om några veckor är det bara att börja jobba mot nästa säsong och det ser bra ut inför den, säger Jimmy Karlsson.