I tre av de fyra senaste hemmamatcherna har lagen som kommit för att möta Sirius i IFU Arena närmast känt sig slagna redan i den första periodpausen. Blåsvart inledde med att göra 4–0 mot Helsingborg i en match som slutade hela 12–2 och man gjorde om samma sak i den förra hemmamatchen mot Kalmarsund, då segersiffrorna skrevs till 10–3. Det går inte att säga att Jönköping inte var förvarnade. Men likt förbaskat stod det exakt 4–0 efter en spelad period på lördagen.

– Jättekonstigt och jag har aldrig varit med om det tidigare, säger backen Henrik Malmgren.

– Jag vet inte om lagen som kommer hit inte är förberedda eller om det är vi som är så bra, säger Siriustränaren David Ahlmark om de stora ledningarna man kopplat tidigt i matcherna.

Artikelbild

| Kevin Söderling sätter 5–0 till Sirius mot Jönköping.

Klart är att Sirius är bra för tillfället, främst på hemmaplan, och den här segern var minst sagt viktig med tanke på hur tabelläget såg ut inför matchen. Jönköping på den åttonde och sista slutspelsplatsen låg fyra poäng före Sirius. Lagom till det nästan månadslånga VM-uppehållet hämtade Sirius i en hel del av det försprånget.

– Varenda match är såklart viktig men tänker vi gå till slutspel är det Jönköping, Pixbo och Kalmarsund vi slåss mot i första hand och dom har vi slagit.

Efter att Niclas Johansson-Bräck med sitt första mål i Siriuströjan öppnat målskyttet efter fyra minuters spel var det alltså bara början till en målkavalkad av hemmalaget, som efter den strålande starten fortsatte med att öka i den andra fram till 6–0. Två av de sex målen gjordes av Kevin Söderling. Två välkomna fullträffar för finländaren som förra säsongen tryckte in 20 bollar.

– Det var skönt. det har ju inte blivit så många som jag har velat i år. Jag tror att det här var mål fyra och fem. Skönt att få göra mål före uppehållet, säger han.

Båda Söderlings fullträffar var av de snyggare slaget. Det första var ett direktskott och det andra ett skott i krysset.

– Jag fick en bra passning av Johan Eriksson på det första och sedan var det en bra bollvinst av Malmgren på det andra, säger han.

När tre poäng i det närmaste var i hamn slog Sirius av på takten i slutperioden och gästerna tilläts putsa siffrorna till slutresultatet 7–3 efter att Sirius enda mål kommit i öppen kasse.

– Den tredje perioden behöver vi inte snacka om, säger Söderling och har givetvis rätt i det. Starten räckte gott.