I Uppsala slott fick gästerna lyssna på föreläsarna Arijana Heinrici, entreprenör, inredare och influenser/bloggare samt Knivstabon Gunnar Söderström, som föreläser om välmående och om hur man kan plocka fram sin inneboende kraft och potential.

Två andra som medverkade var Sophia Renemar från Hera Hub, en arbetslokal som främjar samarbeten för främst kvinnor, samt entreprenör och bloggare Klara-Maria Mach, som bland annat varit vd för Uppstuk.

– Vi hoppas med träffarna kunna stärka kvinnliga företagare och att med förebilder inspirera fler att våga ta steget in i företagsvärlden. En gemensam tråd i föredragen var att våga och att tro på sig själv, säger Ywonne Bölja, marknadsansvarig och rådgivare på Almi som arrangerar seminarierna.

Artikelbild

| Stjärnföretagare. Sophia Renemar på Hera Hub blev utsedd till årets stjärnföretagare 2017 i Uppsala.

Finansiärer är även Region Uppsala och Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond inom projektet Tillväxtlyftet.

Ywonne Bölja är mycket nöjd med den feedback de har fått efteråt.

– Det blev en fantastisk energi i lokalen, med många skratt. Det blev även lite tårar när både Arijana och Gunnar berättade sina gripande historier, säger Ywonne Bölja.

Hon nämner att arrangörsgruppen inför eventet själva var lite tveksamma.

– Vi funderade på om sådant här behövs för kvinnor fortfarande. Men nu finns ingen tvekan, det kändes att det behövs och vi blev själva upplyfta av de som sades.

Klara-Maria Mach talade om sätt att inte nedvärdera sig själv som entreprenör och kvinna. Exempelvis kan man använda sig av så kallade tro-på-dig-själv-lappar, enligt henne.

Under kvällen fick besökarna också träffa de fyra föreläsarna under en speed-dejting, det vill säga mycket korta träffar där det gavs möjlighet till enskilda frågor.