LÄS MER: 4 000 besökare förra året

UNT frågade fyra av jurymedlemmarna varför de engagerar sig i Ung Företagsamhet.

­Sofie Skaränger, vd på Jobbet.se, sitter i juryn som utser Årets UF-företag.

Artikelbild

Lotta Triller, vd på Triller Mat och Bröd,

– Jag var ordförande för Ung Företagsamhet i Uppsala län under några år och fick då lära känna en organisation som verkligen lyfter fram unga människor och tror på deras förmåga. UF presenterar företagandet som ett alternativ till en anställning, vilket är väldigt bra för Sverige och vår framtida arbetsmarknad. Vi behöver fler nya företag i Sverige. Utan stöd från kommunen och lokala företagare skulle inte UF fungera, därför är det självklart för mig att ställa upp!

Lotta Triller, vd på Triller Mat och Bröd, sitter i juryn som utser Årets vara.

Jag tycker att det är mycket viktigt att göra ungdomar intresserade av företagande. UF i Uppsala är otroligt duktiga på att få med ungdomar och företagare på det spåret. Man blir så imponerad och glad över att det finns så många duktiga och engagerade unga företagare. Man får själv en kick av deras entusiasm och energi. Jag hade önskat att det hade funnits UF när jag själv gick på gymnasiet. Jag hade säkert varit en bättre företagare då.

Kent Ryberg, näringslivs­utvecklare i Knivsta kommun, sitter i juryn som utser Årets UF-företag i Knivsta.

Artikelbild

| Kent Ryberg, näringslivsutvecklare i Knivsta kommun.

–UF ger ungdomar kunskap och inblick i hur det är att driva eget företag och vad det innebär att vara entreprenör. Jag har arbetat med ungdomar sedan slutet på 70-talet, som ledare och funktionär inom olika idrotter, och att se ungdomar utvecklas och våga satsa är givande. Likheterna mellan UF och idrotten är stora. Som jurymedlem kommer erfarenheterna från ett långt yrkesliv till nytta för framtidens företagare.

Anna-Lena Holmström, ­regionchef Svenskt Näringsliv, sitter i juryn som utser Årets affärsplan.

Artikelbild

| Anna-Lena Holmström, regionchef Svenskt Näringsliv.

– Ju fler unga som får upp ögonen för att eget företagande kan vara ett alternativ, och som via UF förstår hur ett företag fungerar, desto bättre. Sen är det ju så fantastiskt roligt också, så det är omöjligt att låta bli. Svenskt Näringsliv är med och finansierar UF och jag är också rådgivare till ett UF-företag, rekommenderas!

LÄS MER: Han har inspirerat tusentals unga entreprenörer