Under Distinget, som arrangeras av Handelskammaren i Uppsala län, samlas varje år beslutsfattare och företagare för att diskutera viktiga frågor för länet. I år är temat "Att välja framtid: Hur säkerställer vi att tillväxten fortsätter – i goda tider och dåliga?"

Årets Disting hålls på Elite Hotel Academia i Uppsala och under den efterföljande middagen kommer Guldhjärtat delas ut till en godhjärtad företagare. En annan kommer dessutom uppmärksammas särskilt för sina fina insatser.

Bakom priset Guldhjärtat står Uppsalas sju Rotaryklubbar och Rotary Knivsta. Allmänheten har fått nominera företag och företagare till priset och en jury har valt ut de främsta.

– Det är nionde året vi delar ut priset. Man kan tro att alla godhjärtade företag redan belönats, men faktum är att vi förvånas över hur det varje år dyker upp fler och fler godhjärtade företagare, säger projektledaren för Guldhjärtat, Jonas Pertoft.

Konstföremålet som pristagaren kommer få är ett cirka 3 kilo tungt handgjort glashjärta med ett hjärta täckt av tunna flagor av bladguld i mitten. Hjärtat är skapat av Stefan Erlandsson, på glashyttan Ulven i Ulva kvarn.